Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Μεγάλος κίνδυνος ακυβερνησίας, Μεγάλες ευθύνες για το ΛΑ.Ο.Σ

Κανείς δεν ξέρει τι αποτέλεσμα αυτές οι εκλογές θα φέρει. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να μπούμε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας όπου κανένα κόμμα δεν έχει την πλειοψηφία για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αντ 'αυτού το αποτέλεσμα θα είναι μια αδύναμη υπηρεσιακή κυβέρνηση με περιορισμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή την άνοιξη μέχρι να γίνουν νέες εκλογές με ένα νέο ενισχυμένο εκλογικό νόμο.

Η σκιά της ακυβερνησίας πλανάται απειλητικά πάνω από την ελληνική εξωτερική πολιτική σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία στο Αιγαίο επικρατεί ένταση, στο Κυπριακό οι συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ εισέρχονται στην πλέον κρίσιμη καμπή, και η Ε.Ε. ετοιμάζεται να αξιολογήσει την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας καθώς σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα με τεράστια κρατικά ελλείμματα σε παράβαση του Σύμφωνου Σταθερότητας με την ΕΕ.

Αν ND επικρατήσει είναι πιθανόν να είναι μία από τα ίδια, εκτός από το ότι το νέο εκλογικό νόμο θα είναι δυσκολότερο για το ΠΑΣΟΚ να τα αμφισβητήσει εάν δεν είναι πιο ισχυρά πολιτικά. Κανένας δεν πιστεύει, όμως, ότι η αποτυχία του Καραμανλή και της ND έχει τίποτα να κάνει με το ΠΑΣΟΚ. Οι πραγματικοί λόγοι είναι η αδυναμία του Καραμανλη ως ηγέτη και η φαγωμάρα μέσα ND. Μετά από μόλις πέντε χρόνια στην εξουσία, και εκλογικές αναμετρήσεις η φθορά εξουσίας στη ND είναι εμφανής.

Ο ΛΑΟΣ αντιμετωπίζει την πρόκληση της μετάβασης από το ένα κίνημα διαμαρτυρίας σε κόμμα εξουσίας. Ένα κόμμα εξουσίας που πράγματι έχει να αποφανθεί, χαράσσεται πολιτική και λαμβάνει σοβαρά τις αποφάσεις του. Αν ο ΛΑΟΣ έχει κερδίσει έδαφος από το 2007, είναι επειδή έχει μερικούς νέους αξιόπιστους βουλευτές όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Θάνος Πλεύρης, και ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς οι Ευρωβουλευτές Γεώργος Γεωρίου και η οικονομολόγος η Νίκη Τζαβέλλα. Οι άνθρωποί αυτοί εμπνέουν εμπιστοσύνη, έχουν στιβαρό πολιτικό λόγο και συνέχεια έχουν υπερκεράσει τους αντίστοιχους συναδέλφους τους της ΝΔ σε δύσκολες στιγμές όπως τα έκτροπα γεγονότα το Δεκέμβριο μήνα στο κέντρο Αθηνών .

Στην παρούσα εκλογική μάχη, ο ΛΑ.Ο.Σ έχει ελάχιστο περιθώριο να «παίξει» με γραφικούς υποψήφιους βουλευτές. Σε μια χρήσιμη αναμέτρηση με την ΝΔ τέτοιοι υποψήφιοι βουλευτές καταστούν πανούκλα! Κόμμα που ζητάει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λάου να κυβερνήσει τον τόπο μας πρέπει να σέβεται την αξιοπρέπεια του Έλλην ψηφοφόρου! Καιρός είναι για συγκριτικό ποιοτικό άλμα με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου